Sfaturi stomatologice pentru o vacanță relaxantă

E vacanță și cu siguranță vă pregătiți de o călătorie împreună cu copiii. Nu uitați însă aceste 10 sfaturi pentru o vacanță cu un zâmbet sănătos și frumos:

  1. Verificați foarte atent dantura copilului în timpul periajului și programați un control la stomatolog înainte de a pleca în vacanță. Astfel vă asigurați că nu vor apărea probleme stomatologice care s-ar putea să vă dea bătăi de cap, mai ales dacă veți călători într-o altă țară unde accesul la stomatolog va fi dificil sau costisitor. Nimeni nu vrea să-l doară dinții în vacanță, nu?
  2. Atenție la dimensiunea pastei de dinți și a apei de gură dacă călătoriți cu avionul! De obicei, pasta de dinți și apa de gură sunt permise atât în bagajul de cală, cât și în bagajul de mână, în limita a 100 ml. Dacă vă e mai convenabil, cumpărați varianta mini pentru produsele preferate de igienă dentară.
  3. Dacă călătoria până la destinație este foarte lungă și nu aveți oportunitatea să vă spălați pe dinți în acest interval, alegeți să consumați alimente cât mai sănătoase, cât mai puțin lipicioase și beți multă apă! În plus, folosiți gumă de mestecat fără zahăr pentru pentru a neutraliza și îndepărta acizii produși de alimente.
  4. Periuța de dinți trebuie scoasă din capacul de protecție și pusă în pahar de îndată ce ajungeți la destinația vacanței, altfel umezeala acumulată reprezintă un mediu favorabil pentru dezvoltarea și înmulțirea bacteriilor.
  5. Nu renunțați la rutina dentară indiferent unde vă aflați. În unele situații (dacă sunteți într-un camping) va fi mai dificil să păstrați aceleași condiții ca acasă, însă copilul trebuie să știe că spălatul pe dinți de 2 ori pe zi este o obligație personală indiferent de mediul în care se află, altfel va avea tendința să vă păcălească și să se sustragă de la această activitate esențială pentru sănătatea dinților săi când se va întoarce acasă odată ce s-a dezobișnuit de această rutină.
  6. Instruiți bunicii cum să verifice dacă copiii s-au spălat pe dinți și cum să efectueze un periaj corect în caz că cei mici vor petrece vacanța la bunici.
  7. Beți multă apă pentru a menține organismul hidratat. Chiar și sănătatea dinților depinde de aceasta! Copiii au tendința să uite să bea apă, așa că asigurați-vă că le oferiți apă la intervale regulate.
  8. Păstrați obiceiurile alimentare sănătoase de acasă și nu permiteți un consum excesiv de dulciuri. Știm, copiii își doresc să se simtă 100% în vacanță și să mănânce doar ce vor atunci când nu sunt acasă, însă încercați să limitați pe cât este posibil expunerea dinților la alimentele cariogene, oferind copilului alimente sănătoase atunci când e posibil. De exemplu, înlocuiți sucurile carbogazoase sau dulciurile dintre mese cu apă și fructe.
  9. Atenție la posibile traumatisme dentare! Într-un parc acvatic există o mulțime de oportunități de a ne fractura dinții, mai ales în cazul copiilor cu foarte multă energie. Dacă vi se întâmplă o astfel de situație, mergeți de urgență la stomatolog, iar dacă un dinte este avulsionat, amintiți-vă că acesta trebuie pus în lapte sau ser fiziologic nu în apă până ajungeți la cabinetul stomatologic.
  10. Nu uitați să fiți un exemplu pozitiv! Copiii copiază tot ce fac părinții, astfel că vă încurajăm să faceți alegeri alimentare sănătoase și să păstrați rutina dentară chiar și în vacanță.

Vacanță plăcută tuturor!

Să ne zâmbim cu bine,

Echipa MB Dental Junior

Skills

, ,

Posted on

27 July 2022

Pin It on Pinterest

Share This