7 sfaturi despre cum să pregătim copilul pentru prima vizită la dentist

,

Prima vizită la dentist poate fi magică dacă știți cum să o prezentați de acasă. Iată sfaturile noastre pentru o primă vizită de succes:

  1. Insuflați copiilor multă încredere în medicul stomatolog, în ceea ce urmează să se întâmple în cabinetul stomatologic și puneți totul într-o aură pozitivă: ”mergem să îl cunoaștem pe (numele dentistului), prietenul/a copiilor care ne ajută să avem dinți frumoși și sănătoși”. Așa trebuie prezentat dentistul, nu ca un ”Bau Bau” la care ajungem dacă nu am fost cuminți și nu ne-am spălat pe dinți.
  2. Evitați cuvintele cu rezonanță negativă ca ”ace”, ”injecție”, ”durere”, ”să nu plângi” atunci când îi vorbiți copilului despre vizita la dentist și nu îi promiteți recompense asociate adesea cu sfârșitul unei experiențe neplăcute. Dacă îl încurajați și îi formați totuși niște așteptări realiste, copilul ar trebui să fie curios și interesat de întâlnirea cu stomatologul.
  3. Citiți-i povești cu tematică stomatologică ca de exemplu ”Conni merge la dentist”, ”Max merge la dentist” sau ”Au, dinții mei!”.
  4. Discutați despre cum e la dentist și povestiți-i din experiența personală, având grijă să puneți accentul pe părțile pozitive.
  5. Jucați-vă ”de-a dentistul”. Spălați-vă pe dinți reciproc și faceți concursuri distractive pe această temă.
  6. Fiți conștienți că transmiteți starea emoțională a dumneavoastră copilului. Dacă sunteți încrezători și optimiști, la fel va fi și el.
  7. Explicați-i dinainte ce i se va întâmpla cu termeni pe înțelesul lui (ex. ”azi Cristina/Adi îți va număra dințișorii și îți va prezenta jucăriile ei/lui din cabinet”), nu îl mințiți și totul va fi bine.

Abia așteptăm să vă cunoaștem!

Să ne zâmbim cu bine,

Echipa MB Dental Junior

 

Skills

Posted on

3 August 2022

Pin It on Pinterest

Share This