Recompense fara zahar

Cu toții iubim dulciurile și toți am primit cel puțin o dată dulciuri drept recompensă pentru o faptă bună pe vremea când eram copii, ceea ce nu înseamnă, însă, că ar trebui  să-i învățăm și pe copiii noștri cu același tip de recompense. Pentru binele dentiției lor și pentru binele sănătății lor, în general, consumul de zahăr trebuie evitat. images1

Dacă vrem să-i recompensăm totuși pentru că sunt cuminți și fac ce e bine să facă, alternativele nu lipsesc: cărți de povești, filme pentru vârsta lor, spectacole, plimbări în parc, jucării noi, tatuaje care se spală ș.a.m.d.

Și ca să ne facem viața mai ușoară, ar fi cazul, pentru început, să nu mai cumpărăm dulciuri pe care se le depozităm acasă. Știm cât de greu e să reziști și ca adult în fața unei ciocolate, dar, de unde nu e, … nimeni nu cere. În categoria dulciurilor intră și cerealele de la micul-dejun care conțin zahăr, precum și toate gustăricile de peste zi în compoziția cărora intră zahărul. La acestea și la toate dulciurile care ne înconjoară, fructele sunt alternativa perfectă. Niște fructe uscate în cerealele de dimineață și fructe proaspete care să înlocuiască prăjitura, cornul cu ciocolată etc. din pauzele de la școală pot face minuni.

Iar dacă cei mici sunt negociatori mai buni decât noi la capitolul dulciuri, nu uitați că avem un avantaj în fața lor: banii de buzunar. Încercați să faceți pariu cu ei că nu vor rezista tentației de a mânca dulciuri timp de X zile. Pe bani, desigur. Oricum trebuie să le dați bani de buzunar, dar, dacă și-i câștigă singuri, ținându-se la distanță de dulciuri pe o perioadă cât mai îndelungată, cu atât mai bine!

Să ne zâmbim cu bine!

Skills

Posted on

17 October 2018

Pin It on Pinterest

Share This