Cum mancam de Mos Craciun?

Moș Crăciun e foarte darnic cu copiii, așa că îi răsplătește în fiecare an cu dulciuri multe. Însă dulciurile sunt foarte periculoase pentru dinții celor mici, drept pentru care părinții ar trebui să se asigure că acestea vor fi consumate cu moderație și, mai ales, că cei mici se vor spăla pe dinți după ce și-au mâncat porția de ciocolată, prăjituri și bomboane, nelipsite de sărbători.

images9

Apoi, fiindcă după multe dulciuri setea e întotdeauna mare, n-ar strica să fim atenți și cu sucurile pe care le beau copiii și să le propunem, în locul celor carbogazoase, sucuri naturale care să conțină totuși pulpa fructelor. Sucurile făcute acasă din portocale proaspete, banane, mere, morcovi ș.a.m.d. pot fi o alternativă fericită în acest sens. Protejați de acțiunea erozivă a zaharurilor și a carbohidraților, dinții copiilor noștri vor fi și ei mai fericiți iar asta se va vedea cu siguranță în fotografiile cu brăduțul de Crăciun.

Perioadă a abundenței culinare, vacanța de iarnă este totodată un prilej al răcelilor și al gripei, fiindcă zăpada îi atrage pe copii ca un magnet iar frigul nu-i sperie câtă vreme sania alunecă pe pârtie. Cu toții știm că lămâile întăresc organismul fragil al copiilor și că, în combinație cu mierea, sucul lor e recomandat la primele simptome ale răcelii. Cu toate acestea, trebuie să ținem cont de faptul că acidul din lămâi (din citrice, în general) erodează cu ușurință smalțul dinților, deci că trebuie să dozăm echilibrat cantitatea de suc de lămâie, limonadă etc. pe care le-o preparăm celor mici.

Mare atenție și la remediile pentru amigdalele inflamate ale copiilor (precum dropsurile sau siropurile împotriva tusei) care pot avea, la rândul lor, un efect nociv asupra dinților, dacă periajul regulat este ignorat.

Părinții cuminți care nu vor neglija sfaturile medicului se vor bucura, cu siguranță, de un zâmbet larg și frumos din partea copiilor, în dar de Moș Crăciun!

Skills

Posted on

17 October 2018

Pin It on Pinterest

Share This