Prima vizită la dentist: la 1 anișor

Academia Americană de Stomatologie Pediatrică recomandă ca prima vizită la stomatolog să se facă la prima aniversare, deci la 1 anișor. De ce atât de devreme? S-a constatat că frecvența cariilor dentare în rândul copiilor mai mici de 2 ani este tot mai mare.

Puteți asculta intervenția mea la Radio EBS pe această temă mai jos:

 

Deși unora dintre părinți li s-ar putea părea că la 1 an e prea devreme să duci copilul la dentist, trebuie să înțelegem că nu e deloc așa. Cu diversificarea hranei celui mic la 6 luni, bacteriile ce produc cariile au timp să își facă de cap fără probleme până la vârsta de 1 an. Desigur, nu ne așteptăm ca la 1 an copilașul să deschidă gura atunci când îi cerem, dar e o ocazie bună ca acesta să se familiarizeze cu mediul și să evităm dezvoltarea unei anxietăți față de stomatolog. Mai mult decât atât, chiar dacă în cursul vizitei la dentist nu sunt depistate probleme, consultul reprezintă totuși o ocazie foarte bună pentru părinți de a afla informațiile necesare cu privire la igiena orală a copilului, suptul degetului și neplăcerile pe care acest obicei le poate atrage, importanța îngrijirii dinților de lapte pentru dinții permanenți, relația dintre alimentație și dentiție etc. De la medicul dentist, părinții vor putea afla ce pași trebuie să urmeze pentru a respecta regulile igienei orale a celor mici, cum să acționeze în caz de urgență, cum se va dezvolta dentiția copilului în următorii ani ș.a.m.d.

La sfârșitul vizitei, părinții se vor fi documentat despre: dezvoltarea dentiției copilului, responsabilitățile lor în vederea acestei bune dezvoltări, grila de igienă orală pe care trebuie să o respecte, problemele dentare ale celui mic sau cele la care este susceptibil.

Pentru prima vizită la dentist vă așteptăm cu mare drag împreună cu copilașul dumneavoastră la MB Dental Junior!

Articol scris de Dr. Adrian Petcu, MB Dental Junior

Skills

Posted on

31 August 2022

Pin It on Pinterest

Share This