Intrebarile parintilor pentru dentistii copiilor

Ocupați să facă vizita la medicul dentist cât mai interesantă pentru copii, pentru ca aceștia să nu se plictisească și să stea cuminți, părinții uită uneori să pună întrebările pe care și le-au pregătit. Alteori, ei nu au prea multe întrebări, fie pentru că așteaptă să fie informați de medicul stomatolog cu privire la problemele dentare ale celor mici, fie pentru că, pur și simplu, nu îndrăznesc să intre pe „terenul specialistului”.

Fiindcă sănătatea dentiției copiilor nu depinde numai de intervenția medicului, ci și, în foarte mare măsură, de atenția părinților în chestiuni de nutriție și de igienă orală, comunicarea dintre părinți și dentistul pediatru trebuie să fie eficientă.

Iată, deci, câteva întrebări pe care vă recomandăm să le aveți în vedere cu ocazia vizitei la medicul dentist ales pentru copilul dumneavoastră:

Cum putem preveni apariția cariilor la copii?

Care sunt măsurile alimentare ce pot îmbunătăți sănătatea dinților copiilor?

Când putem fi siguri că dinții copiilor noștri sunt curați?

Recomandați sigilarea dinților copiilor?

Dinții și maxilarele se dezvoltă normal sau există probleme? Dacă da, când recomandați luarea unor măsuri de ortodonție?

Desigur, lista rămâne deschisă. Simțiți-vă liberi să adăugați la ea orice întrebare legată, la modul general sau particular, de sănătatea dentiției copiilor dumneavoastră!

Dr. Elena Amariei, medic stomatolog pediatru MB Center4Kids

Skills

Posted on

17 October 2018

Pin It on Pinterest

Share This