“Dinții de rechin” la copii

Așa cum ați putut afla dintr-un articol anterior, rechinii au mai multe rânduri de dinți. Ei bine, se întâmplă uneori (1 caz din 10) ca și copiilor să le apară un al doilea rând de dinți. Desigur, e mult spus un „rând”, fiindcă, de obicei, este vorba de invisivii centrali inferiori permanenți, care apar în jurul vârstei de 6 ani.index22

Aceștia sunt dinții permanenți ce pot crește în spatele dinților de lapte, din cauza faptului că dinții de lapte nu dau semne de mobilitate și „refuză” să pice. Menținându-și rădăcinile puternice, dinții de lapte nu se lasă înlocuiți de cei permanenți, care, din lipsă de spațiu pe maxilar, își fac apariția în spatele lor.

În asemenea situații, părinții se sperie destul de tare, majoritatea anticipând nevoia unui tratament ortodontic pentru dentiția celor mici. În general, nu este cazul, întrucât extragerea dinților de lapte este măsura suficientă pe care o putem lua pentru a crea spațiul de care dinții permanenți au nevoie, aceștia ocupându-și treptat poziția binemeritată. Prin urmare, dacă observați că celui mic în cresc „dințișorii de rechin” și că dinții de lapte nu se mișcă, adresați-vă medicului dentist. Acesta va realiza extracțiile necesare iar dinții permanenți vor reveni la normal în decurs de câteva săptămâni.

Nu vă impacientați, fiindcă nu este o urgență în sensul strict al termenului, dar nici nu amânați foarte mult prezentarea la medicul stomatolog!

Dr. Elena Amariei, medic stomatolog pediatru MB Center 4Kids

Skills

Posted on

17 October 2018

Pin It on Pinterest

Share This