Care sunt opțiunile de restaurate a dinților de lapte afectați de carii?

Toți ne dorim un zambet frumos și o dantură sanatoasă. Ne dorim același lucru și pentru copiii noștri. De multe ori însă, problemele dentare apar la vârste fragede și este nevoie intervenția medicului stomatolog pediatru pentru a reda micuților zâmbetul frumos și sănătos.

De ce este necesar să tratăm dinții de lapte?

Dinții temporari sunt la fel de importanți ca și dinții permanenți deoarece ei asigură o masticație eficientă, au rol în vorbire și în ghidarea erupției dinților permanenți.

Caria dentară este cea mai frecventă afecțiune a acestor dinți. Dacă nu este tratată la timp, poate evolua până în punctul în care afectează nervul și este necesar un tratament de canal.

Care sunt opțiunile de tratament  ale dinților de lapte?

Un dinte afectat de o carie simplă poate fi refăcut funcțional și estetic printr-o obturație. În cazul unei carii complicate, care necesită realizarea unui tratament endodontic, din cauza distrucției mari de țesut dentar tratamentul de elecție este de cele mai multe ori o coroniță.

La ora actuală avem la dispoziție variante estetice, cum sunt coronițele de zirconiu EZ Pedo (cele mai estetice și biocompatibile corane dentare pediatrice de pe piață),  prin care putem trata corespunzător dinții micuților.

De ce sa alegem o coroniță de zirconiu?

Pentru că au aspect natural, nu conțin metal, sunt biocompatibile, nu permit acumularea de placă bacteriană și mențin astfel și sănătatea gingivală.

Să nu uităm, copiii noștri merită tot ce e mai bun.

Să ne zâmbim cu bine!

Skills

Posted on

17 October 2018

Pin It on Pinterest

Share This