Cum procedezi când copilul tău se lovește și își pierde un dinte

Un accident in zona fetei se poate solda si cu pierderea unuia sau a mai multor dinti. Daca micutul pierde un dinte temporar, nu este cazul sa iti faci probleme: in locul sau va creste, la un moment dat, unul permanent. In orice caz, vizita la medicul stomatolog este recomandata, intrucat acesta va putea determina daca pierderea a afectat dintii inca nedezvoltati si daca viitorul dinte are suficient spatiu pentru a creste.

In situatia in care copilul a pierdut un dinte permanent, una dintre solutii ar fi curatarea acestuia cu putina apa si inserarea in spatiul ramas gol. Apoi, se impune o vizita de urgenta la medicul stomatolog, acesta avand posibilitatea sa fixeze dintele cazut. Ideal ar fi ca vizita sa aiba loc in maxim 30 de minute de la accident.

Daca medicul reuseste sa fixeze dintele, copilul va trebui menajat intr-o prima faza, fiindu-i oferita o alimentatie usoara si, in anumite cazuri, chiar si antibiotice. Dupa cateva zile, medicul stomatolog va putea constata daca dintele se poate fixa natural in timp sau daca sunt necesare interventii suplimentare.

Skills

Posted on

17 October 2018

Pin It on Pinterest

Share This