5 metode de a alina durerea din timpul erupțiilor dentare la bebeluși

Durerea din timpul erupțiilor dentare poate părea înfricoșătoare pentru bebeluși, mai ales pentru că aceștia nu au experiență cu ea și nu știu cum să reacționeze. De aceea, au nevoie de noi să-i ajutăm să o gestioneze.

Totodată e bine să cunoaștem că, datorită lipsei de experiență, durerea poate părea mai intensă.

În plus, copii diferiți simt durerea diferit. Unii sunt mai sensibili la durere decât alții fiindcă avem toleranță diferită la durere. De aceea, poate că bebelușul dumneavoastră va suferi mai mult sau mai puțin în timpul erupțiilor dentare față de cel al unei prietene mămici și asta e absolut normal.

Ce putem face efectiv pentru a le alina copiilor durerea?

  1. Citim copilul. Fiecare dintre noi își cunoaște propriul copil și știe cum se calmează cel mai ușor atunci când plânge. Majoritatea copiilor vor să fie ținuți în brațe de mămica lor. Alții poate au nevoie de legănat, șâșâit, cântat, plimbat în marsupiu. Veți fi trecut deja prin colici, pusee de creștere, salturi mentale și regresia de la 4 luni pe când cresc primii dințișori, deci amintiți-vă ce a funcționat la perioadele dificile anterioare.
  2. Leacuri clasice: batistă udă pusă în frigider pe care să o roadă. Atenție! După ce o scoateți din frigider, lăsați-o câteva minute la temperatura camerei, amintindu-vă totuși că cu cât e mai rece, cu atât efectul va fi de durată. Alternativ, puteți aplica și o lingură răcită pe gingia inflamată.
  3. Jucării speciale de dentiție – utile în perioada în care bebelușul simte nevoia să roadă orice. Recomandări: mănușă, inele, girafa Sophie
  4. Gel gingival – poate ajuta doar in situatiile in care durerile sunt mult prea puternice, bebelușul plânge excesiv sau starea de disconfort este prea mare. Amintiți-vă că gelul este un medicament și trebuie administrat doar la recomandarea medicului. Acesta va recomanda un produs potrivit și va stabili doza corectă pe care trebuie să o aplicați zilnic. În general, aceste geluri conțin analgezic, au efect antiinflamator, combat febra și reduc și inflamatia gingiilor.
  5. Masaj gingival – îl ajută pe bebeluș să se liniștească și îi ameliorează durerea.

Articol realizat de Dana Ryffel, psihologul clinicii MB Dental Junior

Skills

, , ,

Posted on

6 October 2021

Pin It on Pinterest

Share This