E grav daca lipsesc dintii de lapte?

,

În medie, erupția dentară se declanșează la 6 luni și se termină în jurul vârstei de 3 ani. Dacă până atunci copilului dumneavoastră nu i-au apărut încă toți dinții, e recomandat să mergeți cu el la medicul stomatolog pentru investigații, fiindcă e posibil să nu existe muguri pentru dinții lipsă și, prin urmare, ca aceștia să nu mai apară niciodată.

În mod frecvent, dinții care lipsesc în asemenea cazuri sunt premolarii și incisivii laterali, deși, uneori, cel de-al treila molar poate fi și el absent. Este posibil, de asemenea, ca unui copil să îi lipsească mai mulți dinți, însă radiografia va fi cea care va arăta dacă este o alarmă falsă sau dacă, într-adevăr, îngrijorările se confirmă. În această situație, e important să știți că există soluții, de la implanturi la tratamentul ortodontic care poate face minuni dacă problema este depistată din timp.

Deși poate fi o simplă moștenire genetică (încercați să reperați alți membri ai familiei cu aceeași problemă), absența dinților de lapte poate fi, totodată, pusă pe seama unor afecțiuni precum:

–          bolile genetice (copiii cu sindromul Down și progeria pot suferi de absența unor dinți);

–          disfuncțiile hormonale (la nivelul glandei tiroide și a paratiroidelor);

–          diverse boli ale oaselor și ale pielii.

Cel mai bine este să vă adresați medicului stomatolog, însă doar în momentul în care suspiciunile dumneavoastră cu privire la absența dinților de lapte a celor mici au șanse să fie întemeiate, deci începând cu vârsta de 3 ani a copilului. Mai devreme, este, cel mai adesea, o alarmă falsă.

Să ne zâmbim cu bine!

Skills

Posted on

17 October 2018

Pin It on Pinterest

Share This