Aparatele dentare la pitici – cum tratăm problemele de mușcătura de mici?

Începând cu vârsta de 6 ani, dinții permanenți ai copilului încep să își facă apariția. Părinții trebuie să fie foarte atenți pe perioada creșterii acestora, pentru a observa dacă există nereguli în poziționarea lor. Din cauze genetice, din motive precum afecțiunile gingivale, cariile dentare sau ca urmare a unor accidente survenite la nivelul dinților de lapte, dinții permanenți ai piticilor pot crește dezordonat. images13

De aceea, îi sfătuim pe părinți să fie foarte atenți cu igiena orală a copiilor în ceea ce privește dinții de lapte și să descurajeze, de exemplu, suptul degetului după vârsta de 4-5 ani, pentru a împiedica dezvoltarea deviată a incisivilor.

Un control amănunțit în jurul vârstei de 6-7 ani ar trebui să depisteze posibile probleme de ortodontie. În situația în care problemele sunt deja evidente (dacă mandibula sau maxilarul sunt vizibil deplasate), părinții trebuie să îl ducă pe copil imediat la medicul stomatolog, pentru a facilita corectarea acestora. Trebuie știut că ignorarea lor poate atrage după sine numeroase complicații, afectând serios structura aparatului dentomaxilar.

În urma unei examinări atente, medicul dentist va putea propune o variantă de tratament. Pe baza mulajelor și a radiografiilor, acesta va putea recomanda un aparat dentar adecvat, fix (pentru copiii care nu mai au niciun dinte de lapte) sau mobil (pentru copiii care mai au încă dinți de lapte). Durata purtării acestui aparat va fi stabilită de medic, care va observa constant modul de dezvoltare a dentiției copilului.

Dr. Elena Amariei, medic stomatolog MB Center 4Kids

Skills

Posted on

17 October 2018

Pin It on Pinterest

Share This