De ce ne trebuie inhalosedare?

La fel de dăunătoare precum bacteriile care produc cariile este, de departe, anxietatea care ne împiedică să ne prezentăm în timp util la medicul dentist. Din cauza fricii de dentist, tot mai neîntemeiată în contextul stomatologic modern, problemele noastre dentare se agravează, necesitând ulterior tratamente mult mai solicitante, atât medical, cât și financiar.

Atunci când pacienții sunt copii, anxietatea este o provocare și mai mare, pe care, însă, inhalosedarea ne ajută astăzi să o rezolvăm cu ușurință. Administrarea protoxidului de azot, un gaz blând și complet netoxic, îi calmează și relaxează pe pacienți, le produce o stare de euforie, precum și o desensibilizare la nivelul pielii și al mucoasei orale.

În stomatologia pediatrică, procedeul este foarte popular, permițând realizarea tratamentului fără durere și, implicit, fără amintiri neplăcute care să întrețină starea de anxietate pe viitor. Administrarea protoxidului de azot este controlabilă în totalitate, are un efect rapid și un timp de recuperare extrem de scurt (3-5minute). Un aspect foarte important este că, pe toată durata inhalării acestui gaz, pacienții sunt perfect conștienți. Prin inhalosedare, ei nu adorm, ci se relaxează!

Adulții anxioși pot apela și ei la inhalosedare, dacă nu pe toată durata tratamentului, cel puțin pe durata aplicării anesteziei clasice, dacă aceasta le produce, de fapt, anxietatea.  Pentru pacienții copii, metoda rămâne una extrem de eficientă, experiențele noastre în acest sens fiind fără excepție pozitive.

Skills

Posted on

17 October 2018

Pin It on Pinterest

Share This