Cum ne spălăm pe dinți

Spălatul pe dinți este unul dintre primele obiceiuri pe care le dezvoltăm atunci când suntem copii, iar exemplul din familie este cel mai important. O igienă bucală corespunzătoare presupune mai mulți pași, iar ordinea lor este extrem de importantă. Rezultatul? Dinți frumoși și sănătoși!

Știm cu toții că medicii stomatologi ne recomandă să ne spălăm de două ori pe zi pe dinți, însă procesul de curățare este mai amplu de atât.

Dimineața medicii ne recomandă un periaj dentar cu o pastă de dinți potrivită nevoilor noastre și o clătire.

Seara procesul de curățare este mai complex și începe cu folosirea aței dentare, periaj dentar și clătire cu apă de gură.

Pentru un periaj corect, periuța de dinți se așează la 45 de grade față de de suprafața verticală a dinților și se efectuează mișcări verticale, dinspre gingie spre dinte. Periuța nu se apasă pe dinți, pentru că vârfurile perilor sunt cele care acționează asupra plăcii bacteriene. Mișcările se repetă de cel puțin 5 ori pe fiecare suprafață. Se periază atât zonele externe, cele dintre dinți și obraz, cât și cele interne, cele dintre dinți și limbă. Periajul trebuie să dureze cel puțin 2 minute.

Între cele două periaje pe zi, medicii ne recomandă folosirea gumei de mestecat, însă aceasta trebuie să nu conțină zahăr, și consumul de mere, pentru că…”an apple a day keeps the dentist away” 🙂

Vizitele regulate la medicul stomatolog sunt, de asemenea, mai mult decât recomandate, pentru că, la fel ca în orice boală, e mult mai ușor să previi decât să vindeci.

Pin It on Pinterest

Share This