Cum ne alegem pasta de dinți

Alegerea unei paste de dinți poate fi o adevărată aventură. În ziua de astăzi variantele sunt multiple, iar decizia se ia din ce în ce mai greu. Există persoane care preferă să folosească aceeași pastă de dinți mereu, sunt și persoane care preferă să o schimbe după fiecare tub consumat. Cert este că alegerea trebuie făcută în primul rând în funcție de nevoile dinților noștri.

Pe rafturile magazinelor găsim pastă de dinți cu fluor, pastă de dinți pentru albire, pentru combaterea tartrului, pentru dinți sensibili sau pentru stoparea sângerării gingivale. Vom povesti în continuare despre câteva dintre aceste paste de dinți, cu scopul de a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere data viitoare când doriți să cumpărați una.

1. Pasta de dinți cu fluor
Fluorul este un mineral ce ajută la întărirea smalțului dentar și la prevenirea cariilor. El este adăugat în compoziția majorității pastelor de dinți, fiind cunoscut ca cel mai comun ingredient activ cu acțiune de prevenire a cariilor dentare.

2. Pastele de dinți abrazive
Pe lângă fluor, prezența agenților abrazivi în pasta de dinți este foarte importantă pentru a spori efectul de curățare. Agenții de abraziune pot reduce cu până la 50% timpul necesar îndepărtării plăcii bacteriene. Prin acțiunea lor pot îndepărta petele de la suprafața dinților, dar și a resturile alimentare.

3. Pastele pentru dinți sensibili
Pastele de dinți puțin abrazive sunt recomandate în cazul sensibilității dentare. Ele sunt mai blânde cu dinții care reacționează mai ușor la stimuli puternici.

4. Pastele de dinți cu calciu
Pastele de dinți care conțin calciu ajută la întărirea smalțului. Smalțul este un strat protector al dintelui care îl apără de uzura zilnică. Cu timpul însă, stratul de smalț se subțiază și poate chiar să dispară, făcând loc durerii și cariilor. O pastă de dinți care conține calciu ajută la întărirea smalțului și apără dinții de uzură.

5. Pastele de dinți cu efect de albire
Pastele de dinți pentru albire nu conțin substanță folosită în mod normal în procesele de albire profesională care se efectuează doar în cabinetele stomatologice. Ele conțin particule fine de abrazivi, care ajută la o curățare eficientă a petelor de pe dinți, iar folosită vreme îndelungată ea poate readuce strălucirea naturală a dinților.

Pasta de dinți este extrem de importantă în ritualul nostru zilnic de igienă dentară, însă nu este singurul lucru important din ecuație. Putem să folosim cea mai grozavă pastă de dinți, însă dacă periajul nu este corect făcut, calitatea pastei este în zadar. Dar despre asta… într-o postare viitoare pe blog.

Pin It on Pinterest

Share This