Activitatea „Dinți frumoși și sănătoși” la Grădinița Camigo 2

În cadrul parteneriatului dezvoltat cu grădinița Camigo, în data de 20 noiembrie 2019 am desfășurat prima întâlnire de prevenție la grădinița Camigo 2, într-o echipă formată din Dr. Ștefania Balint și Psiholog Daniela Ryffel / Zâna Măseluță. Ne-am dorit ca la finalul întâlnirii copiii să știe:

  • Să denumească reguli de igienă dentară;
  • Să identifice rolul obiectelor ce se folosesc pentru igiena dentară;
  • Să înțeleagă noțiunile de sănătate, igienă, carie;
  • Să cunoască alimentele care mențin sănătatea dinților, diferențiindu-le de cele
    nesănătoase;
  • Să execute după model periajul corect al dinților;

Am împărțit vizita în 2 activități, pe nivele de vârstă: prima activitate a fost desfășurată cu grupa mică și mijlocie și cea de-a doua cu grupa mare. Copiii au fost foarte încântați de vizita noastră și mai ales să o întâlnească pe Zâna Măseluță. 

La grupele mici și mijlocii am vizionat un desen animat cu Dr. Perie-Tot, după care Dr. Ștefania Balint a discutat cu copiii despre importanța spălatului pe dinți și le-a arătat cum se execută un periaj corect al dinților. Zâna Măseluță s-a jucat cu copiii un joc referitor la alimentația sănătoasă cu ajutorul unor legume și fructe de pluș. Copiii au participat cu entuziasm la activitate și au primit la final câte o pastă de dinți pentru implicarea lor.  

La grupele mari am vizionat același desen animat cu Dr. Perie-Tot, iar mai apoi Dr. Ștefania Balint a purtat o conversație cu copiii referitoare la regulile de igienă dentară și le-a arătat periajul corect al dinților. Am fost plăcut surprinși să observăm că preșcolarii de grupă mare cunoșteau multe dintre regulile de igienă dentară, cât și obiectele folosite pentru aceasta. S-a discutat și despre ce este o carie și cum o putem preveni, după care Zâna Măseluță a vorbit despre alimentația sănătoasă cu ajutorul legumelor și fructelor de pluș, întrebându-i pe copii care sunt fructele și legumele lor preferate. Mai apoi fiecare copil a primit o fișă de pe care trebuia să încercuiască alimentele sănătoase și să taie cu un X alimentele nesănătoase. La final, copiii au primit fiecare câte un sticker pentru implicarea lor în cadrul activității, cât și o pastă de dinți pentru acasă.

A fost o vizită foarte productivă și toată lumea era cu zâmbetul pe buze la finalul activității! Ne bucurăm de impactul pozitiv și abia așteptăm următoarea întâlnire de la cabinetul nostru! 

Pin It on Pinterest