Inhalosedare

Inhalosedarea cu protoxid de azot !  NOU ! 

Anxietatea crescută este  cauza majoră a evitării vizitelor la dentist conducând la acumularea şi agravarea problemelor dentare. În prezent acest lucru poate fi evitat deoarece noi folosim sedarea prin  inhalare,  care determină scăderea anxietăţii, induce o stare de euforie şi desensibilizare la nivelul pielii şi al mucoasei oral,  având însa un efect limitat. Astfel, copilul devine relaxat şi tratamentele pot fi realizate fără să-i provocăm amintiri neplăcute pentru mai tarziu.

Ce este inhalosedarea ?

Sedarea prin inhalare foloseşte protoxidul de azot asociat cu oxigenul pentru a produce un efect de calmare şi relaxare în timpul tratamentelor stomatologice.

Avantajele:

  • efectul este rapid
  • nivelul sedării poate fi controlat în funcţie de necesităţi
  • timpul de recuperare este scurt, 3-5 minute

Este inhalosedarea sigură la copii?

DA! Protoxidul de azot este un gaz blând, ne-toxic care se elimină singur din organism dupa intervenţie. Spre deosebire de anestezia generală, în cazul inhalosedării, pacienţii sunt conştienţi şi receptivi pe toată durata  tratamentului. Aceasta este cea mai sigură şi eficientă metodă de sedare care oferă copilului anxios şansa de a avea o experienţă pozitivă sigură în timpul tratamentelor stomatologice.

1. mascote scafandri

Advertisements