Copiii pornesc in expediție pentru căutarea Comorii „Dinți frumoși și sănătoși” la MB Center 4 KIDS

„Am dinți frumoși și sănătoși” este numele proiectului pe care clinica stomatologică MB Center 4 Kids , Asociatia pentru Promovarea Sanatatii Orale din Romania, Centrul de Nutritie Cluj si Grădinița Dumbrăvioara îl vor desfășura împreună până în luna iunie a anului viitor și care va fi lansat în mod oficial duminică, 18 noiembrie 2012.

dentist copii cluj: Am dinti frumosi si sanatosi

Acesta este primul proiect prevăzut în cadrul parteneriatului care ca scop formarea unei atitudini pozitive și responsabile în rândurile celor mici în ceea ce privește igiena orală. Împărțiți în două grupe, a Margaretelor (A) și  a Mămăruțelor (B), copiii vor avea parte lunar de câte o acțiune menită să îi familiarizeze cu noțiuni legate de igiena dinților, alimentația necesară unei danturi sănătoase, metodele de prevenire a cariilor, instrumentele folosite într-un cabinet stomatologic și multe altele.

Coordonați de doamnele educatoare și însoțiți de părinți, cei mici se vor întâlni rând pe rând cu membrii echipei MB Center: medicii stomatologi Elena Amariei și Cristina Andrei, psihologul Ioana Matea, dieteticianul Diana Suciu și asistenta Simona Dan. Împreună vor plănui o expediție pe Insula Dentiștilor, în cătuarea Comorii „Dinți frumoși și sănătoși”. Copiii vor desena, vor face o vizită ghidată la  MB Center, vor exersa periajul dentar, vor invata informatiile elementare despre dinti si ingrijirea lor.

Desenele realizate vor face obiectul unei expoziții ce va preceda petrecerea de 1 iunie, Ziua Copilului și, totodată, „Ziua Porților Deschise” la MB Center.

Până atunci, se anunță, însă, multe cunoștințe câștigate, concursuri cu premii, fotografii și voie bună, așa că urmăriți evoluția proiectului pe blogul nostru!

Să ne zâmbim cu bine!

 

Advertisements

About dentistcopii

Kids Dental Clinic Cluj
This entry was posted in Educatie in gradinite. Bookmark the permalink.